Select Page

 30 August 2024

Theatre of Marcellus, Emperors Palace

 From R160 – R280

Please choose a show time

20:00 – 21:15

Event Details:

Elma Potgieter & Justin Strydom
Director: Frans Swart

BACK BY POLULAR DEMAND!
Dinner For One (also known as The 90th Birthday), which is already a New Year’s tradition on TV, gained cult movie status in Germany after it was filmed in Hamburg in 1963. This extremely funny comedy takes place in a centuries-old British mansion, where the last remaining member of the family, Miss Sophie, celebrates her 90th birthday. The whole sketch takes place in the dining room, with Miss Sophie at the head of the table, and places are set for her ‘guests’ – who are all already dead. The butler, James, has to serve the guests a four-course meal – and there is a drink for each course! Since none of the guests except Miss Sophie are there in flesh and blood, Miss Sophie insists that James play each guest’s role and therefore drink all their drinks on their behalf’. “Same procedure as every year, James.” As he struggles to help Miss Sophie celebrate her 90th birthday by acting out the parts of her dear departed drinking friends at the annual dinner party, the ensuing mishaps provide unpredictably funny results.

And as a bonus there is also Sopper vir Een – the South African spoof!

TERUG OP OPENBARE VERSOEK!
Dinner For One (ook bekend as The 90th Birthday), wat op TV nou al ‘n Oujaarstradisie is, het in Duitsland kultusfliek-status gekry nadat dit in 1963 in Hamburg verfilm is. Dié uiters snaakse roomtertkomedie speel af in ‘n eeue-oue Britse herehuis, waar die laaste oorblywende lid van die familie, Miss Sophie, haar 90ste verjaardag vier. Die hele skets vind in die eetkamer plaas, met Miss Sophie aan die koppenent van die tafel, en daar is vir haar ‘gaste’ – wat almal al dood is – plekke gedek. Die butler, James, moet vir die gaste ‘n viergang-maaltyd bedien – en daar is vir elke gang ‘n drankie! Aangesien nie een van die gaste behalwe Miss Sophie in ‘lewende lywe’ daar is nie, dring Miss Sophie daarop aan dat James elke gas se rol moet speel (en dus al sy drankies ‘namens’ hom moet drink). “Same procedure as every year, James.” Hoe later, hoe kwater, en James raak al hoër in die takke … en die spanning loop al hoe hoër elke keer as James nóg ‘n rondte om die tafel oorleef sonder om oor die “kop” van die tiervelmat te val.

En as ‘n bonus is daar ook Sopper vir Een – die Suid-Agrikaanse “spoof”!

Age Restriction:

None

Organiser:

LEFRA PRODUCTIONS

011 815 3000
info@lefra.com